Aktivnosti

ribolov

Otok Murter Island je idealno mjesto za ribolov sa obale, vučenje panulu sa brodicom, big game ribolov tuna i sabljarki, kao i za podvodni ribolov. Mogu se bukirati dnevni ribolovni izleti sa iskusnim kapetanima.

plaže

Iako relativno malen, otok Murter obiluje raznovrsnim plažama položenim u brojnim pitoresknim uvalama duž cijele obalne crte otoka.

Najpoznatije murterske plaže smještene su na južnom dijelu otoka, okrenute su prema kornatskom arhipelagu i zaštićene su od bure. Neke su plitke i pjeskovite, neke šljunčane, a neke stjenovite sa kamenim pločama za sunčanje.

ronjenje

More akvatorija Otoka Murtera puno je brojnih zanimljivosti procjepa, špilja, jama i kanala, ali i specifičnih biljnih i životinjskih vrsta koje žive samo u Jadranu. Roniti možete bilo gdje u murterskom akvatoriju ako je u vašoj pratnji stručni voditelj koji brine o vašoj sigurnosti te vam prezentira ronilačke lokacije. Profesionalno organizirani ronilački centri na otoku Murteru mogu vam osigurati sigurno i zabavno ronjenje.

pješačenje

Ako volite duge šetnje živopisnim krajolikom otok Murter je prava destinacija za vas. S koje god točke na obali krenuli moguće je kozjim stazicama obići cijeli otok i vratiti se u isto mjesto! Pokušajte! Shvatit ćete da naš otok nije tako mali kako se čini! Ako pak volite vidikovce opet ste na pravom mjestu! Većinu brežuljaka na našem otoku moguće je doseći prohodnim stazama i makadamskim cestama i odande snimiti fotografije u stilu velikih profesionalaca.

biciklizam

Otok Murter ima dobar pristup atraktivnim biciklističkim stazama na kopnu i na obližnjim otocima.

kajakarenje

Murter i Kornati su raj za kajakaše na moru. S brojnim otocima, plažama, liticama i pećinama, nikada vam neće dosaditi kajakarenje u ovom području. Dobro pozicioniran, blizu nacionalnog parka Kornati, Murter je odlično početno mjesto za vaše avanture. Idealni uvjeti za kajakarenje počinju u travnju, a traju sve do kraja listopada. Jadran je relativno miran i topao tokom proljeća, ljeta i jeseni, što ga čini savršenim mjestom bez obzira jeste li početnik ili iskusni kajakaš.